КЛ7 Академии

РАКОМЕТНА ШКОЛА АЛКАЛОИД КЛ7 ТЕТОВО

Тренер

Зоран Перовски

Зоран Перовски – роден 25.10.1966 год. во Тетово. Ракометната кариера ја започнува во младинската екипа на “РК ШИК ЈЕЛАК” Тетово во 1980 година и останува во овој тим 4 години. Својата кариера ја продолжува во “РК ЉУБОТЕН” – Тетово (1985) се до распаѓање на клубот (1990). Во 2017 се стекнува со “Диплома за завршен Модул 1” тренерска едукација и своето едуцирање го продолжува до 2021 со што се стекнува со “Диплома за завршен Модул 3”. Првото искуство како помошник тренер го добива во Ракометната школа МХД -Тетово (2013 – 2015). Од таму преминува како тренер во “РК Кромак”- Тетово (2016) каде останува 3 години. 2017 година станува тренер во ракометна школа КЛ7 – Тетово до 2021 година.

Контакт

078 253 825 perovskizoran@gmail.com Спортска Сала ОСЕУ „8 Септември“ ул. Борис Кидриќ бб, Тетово Вторник и Четврток од 19 часот