Вести

Акредитирање за натпреварот РК Алкалоид – РК Војводина

-->

Почитувани медиуми,

Отворен е процесот за акредитирање на медиумите и на медиумските работници за натпреварот од првото коло во групата Ф на Европската лига на EHF меѓу екипите на РК Алкалоид и на РК Војводина, кој ќе се игра на 17 октомври (вторник) од 20:45 часот во СЦ „Јане Сандански“ – Скопје.

Новинарите од печатените медиуми и од порталите, како и фотографите треба да ги испратат своите барања најдоцна три работни дена пред почетокот на натпреварот. Барањата за акредитации треба да ги испратат на следнава адреса: marketing@rkalkaloid.mk

Тeлевизиите, веб-телевизиите, поткастите и радијата/веб-радијата мора да аплицираат директно во EHF за добивање акредитација за следење на натпреварот. Барањата за акредитации треба се реализираат преку онлајн-платформата за акредитирање на EHF: https://accreditation.ehf.eu.

Акредитациите ќе бидат поделени на прес-конференцијата за најава на мечот на 16.10.2023 г., за која ќе бидете навремено информирани.